*Nettavisen* Nyheter.

Hawking alvorlig syk

Foto: MIGUEL RIOPA (AFP)

Stephen Hawking er lagt inn på sykehus.

20.04.09 19:24

Professor Stephen Hawking (67) er en av verdens mest kjente vitenskapsmenn. Nå er han lagt inn på sykehus «alvorlig syk», opplyser universitetet i Cambridge, der han har sitt virke.

Hawking ble kjørt i all hast til sykehus i ambulanse mandag. Det er ikke kjent hva som konkret feiler Hawking.

Betennelse
Hawking er nylig behandlet for lungebetennelse, og en kilde ved universitetet i Cambridge sier til Reuters at innleggelsen er grunnet en betennelse i brystet.

- Professor Hawking er en bemerkelsesverdig kollega. Vi håper alle at han snart vil være blant oss igjen, sier talsmann for universitetet i Cambridge Peter Haynes til Reuters.

Hawking er fysiker og matematiker. Han lider av Amyotrofisk lateral sklerose, en sykdom som lenker ham til rullestolen og gjør all direkte kommunikasjon med andre mennesker umulig. Han arbeider gjennom en spesialtilpasset språkcomputer.

Sorte hull
Han er særlig kjent for sine arbeider om sorte hull og for å forbinde den generelle relativitetsteorien med kvantemekanikken.

Hawking har gitt ut flere viktige bøker. «Univers uten grenser» er kåret til en av verdens 100 viktigste bøker. Stephen Hawkins mest berømte verk er A Brief History of Time som kom ut i 1988.

Hawking er blitt beskrevet som verdens smarteste mann, men selv blåser han av karakteristikken.

- Det er veldig flaut. Og sprøyt. Det er en media-hype. De trengte noen til å fylle prototypen på et forkrøplet geni. Jeg er i det minste forkrøplet, har Hawking tidligere sagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.