RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hawking til himmels

Stephen Hawking sier han håper å kunne besøke verdensrommet med Virgin Galactic service.

Astrofysikeren Stephen Hawking sier han i år ønsker å gjennomføre en flygning i vektløs tilstand ombord i et fly. Dette skal være forberedelse til en tur i verdensrommet, melder AP.

- I år planlegger jeg å fly i vektløs tilstand, og jeg vil til verdensrommet i 2009, sier forskeren til The Daily Telegraph.

Drøm
Hawking (65) sier han håper å reise ombord i Virgin Galactic-romskipet til den britiske forretningsmannen Richard Branson. Skipet skal etter planen skytes opp i 2009. Turen vil koste romturistene omkring 200 000 dollar for to timer i verdensrommet, 140 kilometer over jorden.

Branson er ivrig etter å hjelpe forskeren å realisere sin drøm om en romferd.

- Richard er svært bestemt på at dersom det er mulig å gjennomføre dette, så skal vi gjøre det, sier Virgin Galactic-talsmann Stephen Attenborough.

Hawing er en av verdens best kjente fysikere, og ble berømt med bestselgeren "A Brief History of Time."

Rullestol
Forskeren er bundet til rullestol, og må kommunisere via datamaskin fordi han lider av en nevrologisk sykdom.

Han har gjennomført banebrytende forskning på sorte hull og verdensrommets opprinnelse, der han blant annet har lagt frem teorien om at tid og rom er uten begynnelse og slutt.

Hawking har tidligere advart om at menneskeheten for å kunne overleve er nødt til å finne nye hjem andre steder i universet, fordi det er en tiltakende fare for at en katastrofe vil ødelegge jorda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere