*Nettavisen* Nyheter.

Hedrer heltene fra togangrepet

OVERMANNET MANN MED GEVÆR: Anthony Sadler, Spencer Stone og Alek Skarlatos sammen med USAs ambassadør til Frankrike Jane Hartley under en markering på den amerikanske ambassaden i Paris søndag. Foto: Regis Duvignau (Reuters)

- Hvis han hadde visst hva han gjorde, ville vi og mange andre neppe vært her i dag, Alek Skarlatos.

24.08.15 08:33

PARIS (NTB-AFP): De fire som overmannet en mann med et gevær på et hurtigtog i Frankrike fredag, blir tildelt Æreslegionen mandag.

Ifølge øyenvitner avfyrte den 25 år gamle marokkaneren skudd på toget før tre amerikanere og en brite overmannet ham.

Les også: To alvorlig såret i skyting på tog i Frankrike

De fire mennene møter mandag president François Hollande som personlig vil takke dem og gi dem Æreslegionen – Frankrikes høyeste fortjenstmedalje. Flere ministre vil også delta på seremonien.

Fransk antiterrorpoliti fortsetter mandag avhørene av 25 år gamle Ayoub El Khazzani, som er siktet for angrepet. Selv hevder han at han forsøkte å rane passasjerene om bord i toget, som var på vei fra Paris til Amsterdam.

To av amerikanerne som var med på å overmanne ham, er soldater. En av dem, Alek Skarlatos, sier Khazzani tydeligvis ikke hadde noe våpentrening.

– Hvis han hadde visst hva han gjorde, eller hadde hatt flaks og håndtert våpenet riktig, ville han kunnet brukt alle åtte magasinene. Da ville vi og mange andre neppe vært her i dag, sier han. (©NTB)

VIDEO: Se TV-innslag fra iTele fra pressekonferansen søndag med Alek Skarlatos, Spencer Stone og Anthony Sadler.

Annonsebilag