RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: POST COURIER (Afp)

«Heks» brent til døde

Sist oppdatert:
En ung mor ble dynket med bensin og brent i live foran skolebarn.

Sydney (NTB-AFP): En ung mor som var anklaget for hekseri, ble kledd naken, dynket med bensin og brent i live foran en gruppe skolebarn i Papua Ny-Guinea.

Kvinnen, som ifølge den australske avisen The National var den 20 år gamle Kepari Leniata, skal ha blitt torturert med brannjern og satt fyr på på toppen av et bål med bildekk.

Avisen Post-Courier skriver at hun ble torturert av landsbyboere som hevder hun hadde drept en seks år gammel gutt med trolldom. Det skal ha vært for få politifolk på jobb til at de kunne avverge den makabre hendelsen onsdag morgen i byen Mount Hagen, og en brannbil som rykket ut for å slukke bålet, ble jaget bort, skriver AFP.

Mange i den fattige delen av stillehavsøya tror fortsatt på trolldom, og naturlige forklaringer på dødsfall blir ofte avfeid.

I 1971 ble det innført en trolldomsklausul, men Papa Ny-Guineas reformkommisjon har nylig foreslått å fjerne denne etter et økende antall angrep mot folk som mistenkes for å praktisere svart magi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere