RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hektisk hverdag for fersk pave

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Pave Benedikt XVI trosser alle bekymringer om dårlig helse, og legger opp til et heseblesende program de neste månedene.

Programmet omfatter både en rekke kirkelige seremonier og reisevirksomhet, og tyder på at han ikke har tenkt å la bekymringen for hans helsetilstand påvirke virksomheten, melder nyhetsbyrået AP. Den 78-årige paven skal minst to ganger ha vært rammet av lettere hjerneslag.

Flere reiser
Pave Benedikt XVI, som ble valgt til å etterfølge Johannes Paul II for to uker siden, følger opp forgjengerens tradisjon med å møte troende katolikker i åpne audienser to ganger i uken. I tillegg har han et hektisk program med mottakelser for statsoverhoder og besøkende biskoper.

I forrige uke var han for første gang utenfor Roma etter at han ble valgt. Da tok han for første gang i bruk den pavelige sommerresidensen Castel Gandolfo. I løpet av de neste ukene har han en rekke oppdrag rundt om i Roma, i tillegg til en reise til den italienske havnebyen Bari. I august skal han til Köln i Tyskland, hvor han skal være til stede under e stor ungdomskonferanse, noe han har sagt at han ser spesielt fram til.

Slagrammet
Tidligere kardinal Joseph Ratzinger var den eldste mann som er valgt til pave på 275 år, da han 19. april ble utpekt som den 265. lederen av den romerskkatolske kirken. Ratzinger fylte 78 år to dager før konklaven som valgte ham til pave ble innledet.

Pavens helsetilstand har allerede skapt begymring blant katolikkene. Han har selv vedgått at han i 1991 ble rammet av et mindre hjerneslag, som midlertidig reduserte synet.

Kort pontifikat
Et år senere besvimte han etter et fall, men han sier selv at han ikke fikk noen varige plager etter disse hendelsene. Pavens bror, Georg Ratzinger, har i tyske medier utrykt bekymring for brorens helsetilstand, og har i et intervju sagt at 78-åringen ikke bare har vært rammet av ett, men av to hjerneslag.

Pave Benedikt XVI sa selv til kardinalene som valgte ham at han regner med at hans regjeringstid, hans pontifikat, blir kortvarig, i likhet med forgjengeren med samme navn. Benedikt XV var pave fra 1914 til 1922.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere