Gå til sidens hovedinnhold

Hele verden blir tjukkere

Foruten folk i Øst-Asia, blir hele verden tjukkere.

(SIDE2): Folk blir tjukkere og tjukkere i alle deler av verden, med mulig unntak av Øst-Asia, meldte leger i et en-dags globalt øyeblikksfotografi av fedme, melder nyhetsbyrået Reuters.

Målte overvekt en dag
Beverley Balkau, direktør for French National health research institute INSERM i Villejuif og kollegene evaluerte 168 159 voksne i 63 land på fem kontinenter. Alle gikk de til legen den dagen i 2006. USA var ikke med i studien.

Hele 24 prosent av alle menn og 27 prosent av alle kvinner som gikk til legen denne dagen var sykelig overvektige, mens ytterligere 30 prosent av menn og 40 prosent av kvinnene var «normalt» overvektige, fant forskerne ut.

I alle regioner foruten sør og øst-Asia var 60 prosent av alle menn og 50 prosent av alle kvinner enten overvektige eller sykelig overvektige. Dette ble målt ved hjelp av BMI.

Det viser at resten av verden følger etter USA, som til nå er det landet med aller verst prognoser på overvekt.

- En epidemi
Et overslag viser at omtrent to tredjedeler av alle amerikanere er overvektige og en tredjedel av disse er sykelig overvektige.

Bare sju prosent av folk i Øst-Asia var sykelig overvektige, sammenlignet med 36 prosent av de som gikk til legen i Canada, 38 prosent av de kvinnene som gikk til legen i Midtøsten og 40 prosent av de som gikk til legen i Sør-Afrika.

- Resultatene fra studien viser at unormal overvekt er epidemisk. Når to tredjedeler av befolkningen i studien var enten overvektige eller syykelig overvektige, sa Balkau.

Studien er publisert i tidsskriftet Circulation.

Overvektige er mer disponert for hjertesykdom, diabetes og enkelte typer kreft.

LES MER HELSE HER

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden