RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helikopter skutt ned - seks drept

(Reuters TV)
Sist oppdatert:
Minst seks mennesker ble drept da et amerikansk militærhelikopter ble skutt ned i den irakiske byen Tikrit.

Den amerikanske hæren opplyste først at fire var drept og at to var skadet, men sier nå at seks ble drept i krasjen, skriver Reuters. Årsaken til ulykken er trolig at helikopteret ble skutt ned av en rakettdrevet granat.

Det var et kamphelikopter av typen Blackhawk krasjet.

- Vi kjenner til rapporter om at en Blackhawk ble tvunget ned nær Tikrit, sier en talsmann.

Et annet helikopter fløy sammen med kamphelikopteret da det krasjet, og besetningen der forteller at de ikke la merke til noen fiendtlig ild før krasjen. Etter styrten ble helikopteret slukt av flammer, forteller mannskapet på det andre helikopteret.

Helikopteret UH-60 Blackhawk kan frakte elleve kampklare soldater, og det blir også brukt til medisinsk evakuering. Det er fortsatt uklart hvor mange personer som var om bord i helikopteret som styrtet fredag.

Saddams hjemby
Tikrit er den tidligere irakiske diktatoren Saddam Husseins hjemby, og et av de stedene hvor motstanden mot den amerikanskledede okkupasjonen har vært sterkest.

Sist helg skjøt irakisk gerilja ned et amerikansk helikopter vest for Bagdad. Den gang ble 16 soldater drept

Bakholdsangrep
Tidligere fredag ble en amerikansk soldat drept og seks ble skadet da de ble utsatt for et bakholdsangrep i den nordirakiske byen Mosul.

Det opplyser den amerikanske hæren. Den amerikanske patruljen ble angrepet av geriljasoldater med skytevåpen og rakettdrevne granater, melder Reuters.

Dermed har minst 140 amerikanske soldater blitt drept i kamp siden president George W. Bush erklært kamphandlingene for over 1. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere