Hellas får kriselån

Foto: (Ap)

Eurosonelandene godkjente lån på 80 milliarder euro.

08.05.10 08:38

Brussel (NTB-Reuters-DPA): Eurosonelandene godkjente fredag kriselånet til Hellas på 80 milliarder euro. Samtidig bestemte de at EUs finansministre skal møtes søndag for å vedta en ny krisemekanisme for medlemsland med problemer.

Ledere fra de 16 landene i eurosonen hadde samlet seg til krisemøte i Brussel fredag for å gi sin endelige tilslutning til lånepakken det var blitt enighet om i forrige uke, og diskutere hvordan den økonomiske framtiden skal sikres.

Men de greide ikke å komme til enighet om en mekanisme for å hindre at krisen i Hellas skal spre seg videre til andre gjeldstyngede land i eurosonen.

Etter toppmøtet i eurosonelandene holdt finansministrene fra EUs 27 medlemsland et møte natt til lørdag der de besluttet å møtes søndag for å danne en mekanisme som skal stabilisere eurosonen.

Det kan skje ved at kommisjonen får rett til å låne på det internasjonale markedet for å hjelpe et land i krise, ved nye regler som gjør at lån fra medlemslandene kan aktiveres raskt og ved at EU-kommisjonen selv utsteder obligasjoner som garanteres av medlemslandene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.