RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folk står i kø utenfor en bank i Aten. I helgen holdes hastemøte om Hellas i Brussel, hvor finansministrene i eurosonen diskuterer om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om et tredje kriselån til en skakkjørt gresk økonomi.
Folk står i kø utenfor en bank i Aten. I helgen holdes hastemøte om Hellas i Brussel, hvor finansministrene i eurosonen diskuterer om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om et tredje kriselån til en skakkjørt gresk økonomi. Foto: Alkis Konstantinidis

Hellas kan skape finsk regjeringstrøbbel

Sist oppdatert:
Finland skal være svært skeptisk til å gi Hellas en ny lånepakke. Spørsmålet kan skape regjeringstrøbbel i Helsingfors.

– Riksdagens utvalg ga finansminister Alexander Stubb direktiv om ikke å godkjenne ytterligere støttelån, erfarer kringkasteren YLE om lørdagens hastemøte om Hellas i Brussel.

Der diskuterer finansministrene i eurosonen om de skal åpne formelle forhandlinger med Hellas om et tredje kriselån til en skakkjørt gresk økonomi.

Den finske nasjonalforsamlingen har gitt Stubb et så strengt mandat i samtalene at det i praksis betyr at finnene heller ønsker at Hellas går ut av valutaunionen, ifølge YLE. Finnene skal være villige til å gå til midlertidig utestenging av Hellas av eurosonen, noe som er et scenario også Tyskland har tegnet.

Stubb kunngjorde ikke mandatet sitt før møtet lørdag og ga heller ingen kommentarer til pressen.

Fakta: Fakta om de greske forhandlingene

Klikk for å åpne faktaboksen
 

12. juli: Stats- og regjeringssjefene i eurosonen møtes i Brussel for å diskutere resultatet av lørdagens finansministermøte, der Hellas håper på klarsignal til formelle forhandlinger om et nytt låneprogram. Kan bli etterfulgt av toppmøte for hele EU

13. juli: Nytt euromøte i Brussel. Samtidig holder trolig Den europeiske sentralbanken ESB telefonmøte for å diskutere om lånestøtten til de greske bankene skal opprettholdes. Det er uklart om bankene i Hellas kan åpne

20. juli: Rundt 3,5 milliarder euro må betales til ESB. Hellas håper å ha på plass et låneprogram innen den tid

Det er regjeringspartiet Sannfinländarna som er hardest. Ifølge nyhetsbyrået FNBs kilder har Sannfinländarnas leder Timo Soini truet med å ta partiet ut av koalisjonen om Hellas blir gitt en ny lånepakke.

Regjeringen skal ha vært nær å sprekke i diskusjonen om mandatet lørdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere