RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men samtalene er utsatt. Bildet viser Hellas' statsminister Alexis Tsipras.
Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men samtalene er utsatt. Bildet viser Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Christian Hartmann

Hellas med formell søknad om nye IMF-midler

Hellas har overlevert Det internasjonale pengefondet (IMF) en formell søknad om nye lån.

Det opplyser det greske finansdepartementet fredag kveld.

– Vi vil gjerne informere om at vi søker et nytt lån fra Det internasjonale pengefondet, heter det i et brev som finansminister Evklid Tsakalotos har skrevet til IMF-sjef Christine Lagarde.

Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men IMF ble forsinket, ifølge greske medier.

Ifølge en EU-kilde er årsaken at kreditorene ikke har funnet en trygg nok plass for å gjennomføre samtalene. Men alle tre kreditorene vil innfinne seg i Aten i løpet av «noen dager», opplyser en talskvinne for EU-kommisjonen til nyhetsbyrået AFP fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere