Hellas med formell søknad om nye IMF-midler

Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men samtalene er utsatt. Bildet viser Hellas' statsminister Alexis Tsipras.

Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men samtalene er utsatt. Bildet viser Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Christian Hartmann

Hellas har overlevert Det internasjonale pengefondet (IMF) en formell søknad om nye lån.

Det opplyser det greske finansdepartementet fredag kveld.

– Vi vil gjerne informere om at vi søker et nytt lån fra Det internasjonale pengefondet, heter det i et brev som finansminister Evklid Tsakalotos har skrevet til IMF-sjef Christine Lagarde.

Representanter for Hellas' kreditorer skulle fredag samles i Aten for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke, men IMF ble forsinket, ifølge greske medier.

Ifølge en EU-kilde er årsaken at kreditorene ikke har funnet en trygg nok plass for å gjennomføre samtalene. Men alle tre kreditorene vil innfinne seg i Aten i løpet av «noen dager», opplyser en talskvinne for EU-kommisjonen til nyhetsbyrået AFP fredag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag