RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hellige Shambo ble slaktet

Sist oppdatert:
Munkene i Storbritannia klarte ikke å holde politiet unna den tuberkulosesmittede oksen.

Den hellige oksen Shambo, som led av tuberkulose, ble slaktet torsdag ettermiddag, melder britiske myndighter ifølge AP. Slaktingen betraktes av mange troende som et overgrep mot hinduenes trosfrihet.

Munkene i hindutempelet Skanda Vale i Wales har kjempet for sin hellige okse, men fredag klarte de ikke lenger å holde politiet unna den tuberkulosesmittede Shambo.

Da politiet kom til tempelet, måtte de presse seg gjennom mer enn hundre hinduer som ba og sang foran oksen. Noen av disse ble fysisk fjernet da de nektet å flytte seg.

- Disse offiserene har begått en svært voldelig og uvitende handling, skjendet tempelet vårt og ødelagt et uskyldig liv. De som gjorde dette vil kjenne konsekvensene i flere generasjoner, sier en av munkene, Swami Suryananda, til AP.

Hinduer holder alt liv hellig, og tror på reinkarnasjon der rammene for det neste livet blir bestemt av den enkeltes handlinger.

Shambos skjebne har fått mye medieoppmerksomhet i India, og tempelet tilbød seg å sende oksen dit for å omgå de britiske dyrehelsereglene som forseglet dens skjebne. Dette ble imidlertid avvist av walisiske myndigheter.

I forrige uke fikk Shambo og hindumunkene medhold i retten, der dommeren så slaktingen som et inngrep i hinduenes religionsfrihet. Sinte bønder og veterinærmyndigheter anket avgjørelsen, og denne uka måtte altså Shambo forlate fjøset i Wales.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere