RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hells Angels saksøker motehus

Foto: MOGENS FLINDT (AFP)
Sist oppdatert:
Skal ha brukt «dead-headen» uten samtykke.

Hells Angels saksøker motehuset Alexander Mcqueen etter at det har brukt mc-klubbens logo ulovlig, skriver Financial Times.

Søksmålet er ikke bare rettet mot motehuset, men også mot virksomheter som har distribuert motehusets produkter. Blant annet Saks og Amazon.

Mandag denne uken leverte HAMC (Hells Angels Motorcycle Corporation) søksmålet til den føderale domstolen i California. Søksmålet dreier seg om rettigheter til varemerket og beskyttelse av varemerket.

Ifølge HAMC har Alexander McQueen brukt mc-klubbens symbol på flere av sine produkter uten å få tillatelse eller samtykke til dette.

HAMC skriver i søksmålet har brukt skallesymbolet som logo siden 1948, og at deres varemerke er registrert hos det amerikanske patent- og registreringskontoret.

I 2006 saksøkte HAMC Walt Disney etter at underholdningsselskapet hadde brukt HAMCs navn og logo i en film. Søksmålet ble trukket etter løfte fra Walt Disney om at det ikke skulle skje igjen.

HAMC anser seg selv som en ideell søster organisasjon til Hells Angels Motorcycle Club, som forvalter varemerket på vegne av Motorsykkelklubben.

- HAs interesse i saken er ikke primært økonomisk, men fokusert på å få varene fjernet fra markedet, siden symbolene viser til medlemskap i organisasjonen, noe kjøperne av McQueens produkter med liten sannsynlighet er, sier Fritz Clapp, advokaten som representerer HAMC til Financial Times.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere