Helsereformen må godkjennes på nytt

Foto: JONATHAN ERNST (REUTERS)

Republikanerne har funnet to feil i helsereformen.

25.03.10 15:15

Dermed må helsereformen sendes tilbake til Representantenes hus for en ny avstemning.

Det er to bestemmelser i helsereformen som bryter med prosedyrene i Senatet. De to bestemmelsene beskrives som mindre viktige og omhandler forsikringspraksisen til dem som mottar studielån.

Godkjennes på nytt
Bestemmelsene må likevel bli slettet, godkjent av Senatet og deretter sendes tilbake til Representantenes hus for en ny avstemning.

- Etter timer med forsøk på å blokkere reformen, har de (Republikanerne) klart å finne to relative små bestemmelser som bryter med prosedyrene i Senatet, noe som betyr at vi må sende den tilbake til Representantenes hus, sier Jim Manley, talsmann for Senatets majoritetsleder Harry Reid, melder nyhetsbyrået AP.

Representantenes hus godkjente helsereformen som ble vedtatt i Senatet i desember måned. Men førstnevnte la til en rekke endringer da de stemte over helsereformen søndag. Alle endringene må godkjennes av Senatet i en prosedyre kalt «reconciliation» – et såkalt budsjettvedtak. Endringene er et slags vedlegg til helsereformen.

President Barack Obama signerte Representantenes hus’ lovforslag tirsdag denne uken, ettersom han ikke trengte å vente på Senatets godkjenning av budsjettsvedtaket.

Forsøkte å blokkere
Republikanerne forsøkte å blokkere alle endringene. Men Demokratene klarte å stemme gjennom endringene med et simpelt flertall.

Likevel har Republikanerne funnet et smutthull. Men Demokratene er overbevist om at dette ikke vil ha noen stor betydning for helsereformen, bortsett fra at de må ta seg bryet med å gjennomføre en ny avstemning for de gjeldende bestemmelsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag