*Nettavisen* Nyheter.

Hemmelig møte om kidnappet soldat

Den israelske sikkerhetstjenesten har vært et hemmelig møte med palestinernes president om soldaten som ble borført til Gaza.

15.07.06 22:09

Yuval Diskin, sjefen for den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet, Yuval Diskin, møtte tidligere denne uken palestinernes president Mahmoud Abbas i Amman for å diskutere Gilad Shalits videre skjebne.

Shalit ble kidnappet av palestinske militante for tre uker siden og befinner seg nå på et ukjent sted i Gaza.

Ingen avtale med Hamas
Ifølge avisa Ha’aretz skal Diskin ha sagt at dersom Israel skal utveksle fanger med palestinerne kan det bare skje gjennom en avtale med «Den palestinske selvstyremyndigheten, ikke med Hamas», sier en palestinsk kilde til avisa.

Møtet skal ha funnet sted på invitasjon fra Jordans Kong Abdullah II.

Stormet grensa
I Gaza sørget palestinske militante for at flere hundre mennesker tok seg over grensa fra Egypt. Egyptisk politi og israelske krigshelikoptre forsøkte forgjeves å stagge folkemengden på minst 600 personer som hadde sittet ved grensa i flere uker. Seks væpnede palestinere tvang opp portene og skjøt i lufta mens folk tok seg gjennom porten så fort de kunne.

Israelske helikoptre avfyrte varselskudd for å advare mot forsøk på å uytntte hendelsen til å smugle våpen inn i Gaza eller bringe den bortførte soldaten inn i Egypt. Noen få biler ble sett på vei over grensa fra Gaza til Egypt mens porten var åpen.

Døde ved grensa
- Hele verden glemte oss, så vi måtte hjelpe oss selv, sier en palestinsk kvinne, Umm Eaed, til AP. Hun var der med sine to barn.

Etter at grenseovergangen ved Rafah ble stengt har flere hundre palestinere som jobber og studerer i Egypt vært strandet på grensa. Samtidig har flere hundre andre vært forhindret fra å forlate Gaza for å få medisinsk behandling i utlandet. I forrige uke døde en 26 år gammel kreftsyk kvinne på grensa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag