RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelige Maddie-dokumenter

Sist oppdatert:
Portugisisk politi vurderer å frigjøre hemmelige dokumenter i Madeleine-saken.

Portugisiske politimyndigheter skal denne uken gjennomgå avhørene til ferievennene til McCann-ekteparet. Avhørene ble gjennomført i Storbritannia i forrige uke fordi politiet trodde at vennene ville endre forklaringene sine.

Avgjør sakens fremtid
Mandag skal etterforskningsleder Paulo Rebelo og påtalemyndigheten diskutere Madeleine-sakens fremtid, samt avgjøre om de eventuelt skal offentliggjøre informasjon som tidligere har vært konfidensielt grunnet portugisisk lov.

En advokat til McCann-ekteparet mener at de hemmelige politidokumentene kan bli offentliggjort allerede mandag.

Men talsmannen til Kate og Gerry McCann, Clarence Mitchell, sier at det er liten sannsynlighet for at dokumentene blir frigjort allerede mandag, men utelukker ikke muligheten for at dette vil skje senere i uken.

- Rebelo skal rapportere om avhørene som ble gjennomført i forrige uke, og deretter vil de avgjøre hvorvidt politiet trenger mer tid, sier Mitchell til Sky News.

-Frifinne ekteparet
Begge foreldrene til Madeleine er formelt mistenkt i saken, men familiens talsmann tror at offentliggjøringen av politidokumentene kan endelig frifinne ekteparet.

- Vi håper at de vil gjøre det rette, nemlig å offentliggjøre at vennene har fortalt den samme versjonen som de gjorde forrige sommer, og dermed eliminere Kate og Gerry fra saken, sier Mitchell.

Madeleine McCann forsvant sporløst fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Algarve 3. mai i fjor. Politiet mistenker at venner av paret har samkjørt sine versjoner av hendelsesforløpet for å beskytte Kate og Gerry McCann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere