RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelige Palme-avhør

Nye analyser gjør gammel revolver til hett spor.

Svensk politi er nå ferdig med å undersøke rusten på den såkalte Mockfjärdsrevolveren, som ble funnet på bunnen av innsjøen Djursjön i Dalarna. Revolveren var antatt brukt i et postran i Mockfjärd i 1983, men den siste analysen viser at det er umulig at den kan ha ligget i vannet i 23 år, ifølge Expressen.

Dermed er det mulig at revolveren, en Smith & Wesson .357 Magnum, ble brukt til å drepe den svenske statsministeren Olof Palme i 1986.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I forbindelse med disse opplysningene gjennomførte det svenske politiets spesielle Palme-gruppe tirsdag et hemmelig avhør av et vitne som skal ha detaljert kjennskap til Mockfjärdsrevolverens bakgrunn. Vitnet ble konfrontert med de nye opplysningene om våpenet.

- Jeg kan si at det var interessante opplysninger som kom fram, sier advokat Johan Eriksson, som var til stede ved avhøret, til Expressen.

Det var Expressens innleide dykker som fant våpenet i november 2006. I fjor konkluderte ekspertene med at innsiden av revolverløpet var for rustent til at det var meningsfylt å sammenligne en kule fra dette våpenet med kula som drepte Olof Palme.

Likevel har svensk politi fortsatt undersøkelsene av revolveren. Nå viser det seg altså at tiden den har ligget i vannet, kan stemme med tiden for Palmedrapet. Den har ikke ligget der lenge nok til å kunne vært brukt under postranet i 1983.

- Vår interesse for revolveren gjenstår, sier sjefen for Palmegruppen, Stig Edqvist, til Expressen.

Politiet vil ikke ut med akkurat hvor lenge revolveren kan ha ligget i vannet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere