Gå til sidens hovedinnhold

Henger ut Madeleine-etterforsker

Sjefetterforskeren i Madeleine-saken får sterk kritikk for å ikke gjøre nok for finne Madeleine

Den portugisiske sjefetterforskeren i Madeleine-saken, Goncalo Amaral, får nå sterk kritikk i britisk media for å gjøre for lite for å oppklare forsvinningen av Madeleine McCann. Ifølge The Sunday Mirror har politisjefen fått inn mer enn 252 mulige tips om forsvinningen til Madeleine McCann, men svært få av disse skal ha blitt sjekket ut.

Sjekker ikke tips
Tipsene har strømmet inn rundt forsvinningen av den vesle jenta. Allikevel har Amaral og de andre 30 etterforskere i saken knapt nok løftet en finger de siste ukene, ifølge den britiske tabloidavisen.

Amaral har ifølge avisen jobbet så lite som fire og en halv time daglig den siste uken. I stedet skal han ta mer enn tre timer lange lunsjpauser, hevder avisen. Selv ikke da det dukket opp tips om at det som kunne være Madeleine var sett i Marokko, tok det portugisiske politiet affære.

- Det er rystende for familien å vite at så mange tips ikke blir sjekket ut. Det var akkurat dette de fryktet da de forlot Portugal, sier en kilde nær familien til avisen.

Frittalende
Grunnen til at sjefetterforsker Amaral ikke prioriterer Madeleine-saken skal være at han allerede er overbevist om at den vesle jenta er død.

Ifølge en rekke kilder avisen har snakket med, skal Amaral ha være svært frittalende, og han skal ikke ha lagt skjul på at han tror foreldrene har gitt Madeleine sovemedisin og ved et uhell tatt livet av den vesle jenta.

- Politiet er sikre på at det er foreldrene som har drept Madeleine. De er leger begge to og er godt kjent med medikamenter. Vi er sikre i vår sak, skal Amaral ha uttalt.

Reklame

NÅ: Gjør kupp på julegaver hos to friluftsgiganter