RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hengte ut sexpartnere på nett

Sist oppdatert:
Da Robert Steinbuch oppdaget at kjæresten diskuterte intime detaljer om sexlivet deres i dagboka si på nett ble han ikke bare sint. Han skaffet advokat.

De to var begge assistenter i det amerikanske senatet da nyheten sprakk. Snart forsvant imidlertid detaljene om sexlivet deres fra førstesidene og sladrespaltene, skriver AP.

Steinbuch tok en lærerpost i Arkansas, og forlot Washington, og Jessica Cutlers weblog «Washingtonienne.»

Seks menn
Men mens sexskandalene fort forsvinner i Washington gjør søksmål det ikke. Saken er på vei til domstolen, og dommen kan sette presedens for hvor mye det er lov å legge ut om private detaljer på nett. Har bloggere plikt til å beskytte privatlivet til folk de møter utenfor nettet?

Cutler var assistent hos senator Mike DeWine fra Ohio da hun startet bloggen. Hun sier selv at hun opprettet den i 2004 for å holde noen få venner oppdatert om hennes sosiale liv. Som en digital variant av Sex og singelliv beskriver Cutler i bloggen hvordan hun sjonglerer sine seksuelle forbindelser med seks forskjellige menn.

Underkastelse
En av dem var Steinbuch, som den gang var DeWines rådgiver i justiskomiteen. Cutler utnevnte ham til sin «nåværende favoritt», og skrev at han lignet George Clooney, likte å gi ris og mislikte kondomer.

«Han er veldig direkte i forhold til sex», skrev hun.

«Han liker å si stygge ting, og han har fortalt meg at han liker kvinner som underkaster seg.»

Ydmyket
Da redaktøren for det populære sladrenettstedet Wonkette.com oppdaget bloggen og lenket til den eksploderte saken. Cutler fikk sparken, Steinbuch mente han ble ydmyket i offentlighet. Han gikk til sak med krav om mer enn 20 millioner dollar i oppreisning.

Dato for rettssaken har foreløpig ikke blitt satt. For å vinne må Steinbuch bevise at detaljene om deres seksuelle forhold var private og at det å publisere dem var sterkt støtende. Utfallet av saken vil bli viktig for både bloggere og folk som skildrer livene sine på sosiale nettsteder som MySpace og Facebook.

Playboy
Etter at hun fikk sparken flyttet Cutler tilbake til New York, skrev en bok basert på skandalen, poserte naken i Playboy og opprettet et nytt nettsted der hun tar imot donasjoner til «horete klær og dop.»

Hun vil ikke kommentere rettssaken, men sier hun er overrasket over det som har skjedd.

- At noen var interessert i det hele tatt var en overraskelse. At det kom et søksmål var en overraskelse. At det fremdeles pågår er en overraskelse, sier hun til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere