RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henrettelse stanset i siste øyeblikk

Henrettelsen til Robert James Campbell ble stanset i tolvte time.
Henrettelsen til Robert James Campbell ble stanset i tolvte time. Foto: Anonymous (Ap)
Sist oppdatert:
Henrettelsen av en drapsdømt mann i Texas ble stanset av en ankedomstol bare et par timer før tidspunktet da han skulle dø.

Robert James Campbell skulle ha fått giftsprøyten tirsdag kveld lokal tid. Henrettelsen ville ha vært den første etter den mislykkede henrettelsen av Clayton Lockett i Oklahoma i slutten av april.

Han ble forsøkt tatt av dage med en ny, uprøvd giftblanding, og døde først etter at det hadde gått 43 minutter. Det så ut som at han hadde store smerter før hjertet til slutt stanset som følge av et infarkt.

Campbells advokater har krevd at henrettelsen hans måtte stanses og at han må få forsikringer om at han ikke vil lide samme skjebne som Lockett.

Denne søknaden ble avvist. Ankedomstolen i Texas valgte i stedet å utsette henrettelsen slik at det kan gjøres en ny vurdering av hvorvidt Campbell er mentalt tilbakestående. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere