*Nettavisen* Nyheter.

Henrettelse utsatt mot den dømtes vilje

Seriemorderen Michael Ross har droppet alle anker og ber om å bli henrettet med en gang. Men en dommer skal nå granske om han får lov å frasi seg ankemulighetene og har utsatt henrettelsen.

24.01.05 22:46

Ross skulle etter planen henrettes med giftsprøyte onsdag morgen, i det som ville blitt den første henrettelsen i New England siden 1960.

Ross har frasagt seg alle sine ankemuligheter, og ber om å bli henrettet med en gang.

- Jeg skylder noe til disse folkene. Jeg drepte døtrene deres. Hvis jeg kan stanse smerten, må jeg gjøre det. Det er min rett. Jeg synes ikke det er noe skrullete eller inkompetent ved det, sier Ross ifølge avisen Newsday.

Men nå er henrettelsen bli utsatt, mot Ross sin vilje.

Dommeren Robert N. Chatigny skal nemlig granske om Ross er mentalt skikket til å frasi seg sine ankemuligheter. Chatigny har utsatt henrettelsen inntil han får gjort sine undersøkelser.

- Jeg tror ikke noen ansvarlige personer som ser på rullebladet kategorisk kan si at denne mannen er skikket til dette, sier Chatigny til AP.

Ross er dømt til døden for drap på fire unge kvinner i Connecticut tidlig på 1980-tallet. Han ble arrestert i 1984 etter en tre år lang serie med angrep i delstatene Connecticut, New York, North Carolina, Illinois og Ohio. Han voldtok de fleste ofrene og drepte åtte av dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag