*Nettavisen* Nyheter.

Henrettes etter eget ønske

Foto: AP/Scanpix

Fredag morgen skal seriemorderen Michael Ross henrettes for å ha drept åtte jenter.

13.05.05 08:26

Ross, som har motsatt seg forsøk fra omgivelsene på å stanse fullbyrdelsen av dødsstraffen, drepte åtte jenter på 80-tallet i Connecticut og New York. De fleste av ofrene ble også voldtatt, melder AP.

Vil dø
Ross har uttalt at han nå vil dø, fordi familene til ofrene hans «har lidd nok». I 2002 tok forholdet til hans forlovede slutt, hvorpå han kunngjorde at han ikke lenger ønsket å utsette møtet med døden. Etter bruddet la han ned en webside han brukte til å kommunisere med verden utenfor «Death Row».

- Jeg skylder mine ofres familier dette. Jeg drepte døtrene deres, og kan jeg lindre deres smerte, vil jeg det, sa Ross i fjor høst.

Kjempet desperat
Hans familie og forsvarere har hevdet han ikke er ved sine fulle fem og ikke vet hva han gjør, og appellerte to ganger senest torsdag. Begge ble avslått. Hadde den dødsdømte selv appellert, kunne det utsatt henrettelsen i mange år.

Psykiatere har gitt hans familie rett i at han lider av personlighetsforstyrrelser, hvilket ulike dommere som har behandlet ankesakene, ikke har vektlagt.

Edwin Shelley, far til den 14 år gamle jenta som var Ross' syvende offer, ser frem til henrettelsen i Connecticut fredag morgen.

Han skal være tilstede.

- Det skal bli godt å komme hjem og konstatere at denne saken endelig er ute av verden, sier han ifølge AP.

Første på 45 år
Går alt som planlagt blir Ross den første til å bli henrettet i New England-området siden 1960. Dødsstraffmotstandere har hevdet at effektueringen kan bryte en psykologisk barriere og «utløse en dominoeffekt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.