RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henrettet 23 «djeveldyrkere»

Sist oppdatert:
Væpnede menn stanset en buss med arbeidere og henrettet 23 kurdere.

Hendelsen skjedde i Mosul nord i Irak søndag ettermiddag. De væpnede mennene kom stormende ut av flere biler og stanset bussen med arbeidere fra en tekstilfabrikk i Mosul. Bussen var på vei til arbeidernes hjemby Bashika.

- Tilber Satan
Bashikas befolkning er sammensatt av kristne og en gruppe kurdere som tilhører en sekt kalt Yazidi. Yazidi-sekten tilber en engel som mange muslimer og kristne mener er Satan.

- De væpnede mennene sjekket id-kortene til passasjerene og ba alle de kristne om å forlate bussen, sier politibrigader Mohammed al-Wagga.

Deretter ble kurderne fraktet til et sted øst for Mosul hvor de ble stilt på linje og skutt og drept, melder nyhetsbyrået AP.

Gjemte seg innendørs
Som en følge av drapene var det flere hundre tilhengere av Yazidi-sekten som tok til gatene i Bashika i protest mot henrettelsen. Den muslimske befolkningen i byen gjemte seg innendørs i frykt for å bli angrepet.

Det var en blodig dag i Irak søndag. 13 mennesker ble drept da to selvmordsbombere sprengte seg selv i luften ved en politistasjon i Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere