*Nettavisen* Nyheter.

Henrettet i natt

Med et smil om munnen fikk den tidligere presten Paul Hill i natt giftsprøyten i Florida. I 1994 drepte han en abortlege og hans livvakt utenfor en legeklinikk.

04.09.03 06:48

Noen minutter før han ble henrettet oppfordret Hill abortmotstandere til å trosse rettsvesenet. I sin siste appell før dødsdommen ble fullbyrdet ba den tidligere presten Gud om hjelp til å beskytte det ufødte liv.

Deretter ba en smilende Hill Jesus om tilgivelse for sine synder før han fikk giftsprøyten.

Paul Hill ble dermed den første noensinne som er henrettet i USA for å ha tatt livet av en lege som utfører aborter.

Angret ikke

Hill var dømt for drapet på dr. John Britton og hans livvakt utenfor en kvinneklinikk i Florida i 1994. Hill skjøt og såret også Brittons kone og hennes livvakt idet de kjørte fra klinikken, melder CNN.

Alt medisinsk personell tilknyttet klinikken hadde livvakter på grunn av trusler fra abortmotstandere.

- Jeg kan helt ærlig si at dersom jeg ikke hadde gjort det jeg gjorde når jeg gjorde det, ville jeg ikke vært i stand til å se meg selv i speilet, sa Hill.

Sa frem til å dø

Hill ble kastet ut av kirken han tilhørte, på grunn av sine ekstreme synspunkter på abort. Han sparket advokatene sine for lenge siden, og sier at han tror at i det øyeblikket han blir henrettet, vil sjelen hans bli perfekt i sin helligdom.

- Jeg vil være i nærheten av Gud, og vil for alltid være sammen med han. Så det ser jeg frem til, sa Hill tirsdag denne uken.

Abortklinikker i USA regner med at henrettelsen kan sette i gang voldelige aksjoner, og har hevet sikkerhetsberedskapen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.