*Nettavisen* Nyheter.

Henrettet i sykesengen

Foto: MOHAMMED SABER (EPA)

Militante brøt seg mandag to ganger inn i Gaza sykehus og skjøt skadde menn dømt for samarbeid med Israel.

02.08.04 18:38

Mahmoud al-Sharef (52) og Walid Hamdiyeh (42) hadde blitt innlagt på sykehuset få timer tidligere. De var blant syv fanger som ble skadd da to håndgranater eksploderte i avdelingen for kollaboratører i Gaza sentralfengsel, melder Associated Press.

Begravelsesprosesjon
Under begravelsen for en mann drept i et forsøk på å angripe en israelsk bosetting, samlet de sørgende seg ved sykehuset. Fem maskerte og bevæpnede menn kom seg ubemerket inn i bygningen, og brøt seg inn i al-Sharefs rom. En av dem skjøt al-Sharef to ganger i hodet mens han lå i sykesengen, sier politiet til AP.

I det andre angrepet kjørte omtrent 20 bevæpnede menn opp til sykehuset i fire biler og sperret av gaten. Fire av dem løp inn til intensivavdelingen, der de skjøt Hamdiyeh tre ganger. Han døde umiddelbart.

Kollaboratører
En av de som ble skadd i angrepet mot fengselet, Musa Ouda, døde av skadene.

Hamdiyeh tilsto i 2002 at han hadde gitt Israel informasjon som førte til drapet på en av Hamas' grunnleggere, Imad Akel.

Al-Sharef ble i 1999 dømt for medvirkning til drapet på Mahmoud al-Khawja i islamsk Jihad fire år tidligere.

Aksjonene skjer samtidig som lovløsheten øker i de palestinske områdene, og viser at politiet ikke klarer å holde volden i områdene i tømme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.