Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henrettet «jernbanemorderen»

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
En meksikansk omstreifer med tilnavnet «jernbanemorderen» er henrettet med giftsprøyte i Texas.

Maturino Resendiz ble vurdert som mentalt skikket til å bli henrettet, men hans forsvarere har hevdet at mannen led av vrangforestillinger. Resendiz, som trodde han var halvt engel, halvt menneske, var knyttet til en rekke brutale drap og voldtekter ulike steder i USA.

Den 46 år gamle meksikaneren ble dømt til døden i 2000 for drap og voldtekt av legen Claudia Benton i 1998. Han ble også knyttet til 15 andre drap som han utførte i forbindelse med ulike togreiser på kryss og tvers av USA, melder BBC.

Resendiz har enten tilstått eller beviselig vært involvert i 13 brutale drap i løpet av en periode på 16 måneder fra 1998 til 1998 samt et drap i San Antonio i 1986.

Mange av drapene ble utført nær jernbanespor, blant annet dobbeltdrapet på pastor Norman «Skip» sirnic og hans kone Karen i Weimar, Texas.

Resendiz var på FBIs liste over 10 mest ettersøkte da på grunn av en datafeil ble deportert til Mexico uten å ha blitt forhørt av immigrasjonsmyndighetene.

Han overga seg selv til politiet i juli i 1999 etter at hans søster overtalte ham.

Resendiz’ forsvarer hevder han var schizofren og trodde han var halvt menneske, halvt engel. Han skal selv ha vært overbevist om at han ikke ville dø, men vende tilbake tre dager etter sin henrettelse.

Dommer William Harmon var på sin side «ikke i tvil» om at Resendiz forstod både sin egen situasjn og den dommen han hadde fått.

Resendiz er den 13. personen som blir henrettet i Texas dette året.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!