*Nettavisen* Nyheter.

Henrettet tidligere visesheriff

- Ta min sjel til Herren.

07.06.07 10:31

- Vær så snill, ta min sjel til Herren, hvisket den tidligere visesheriffen Michael Griffith (56) idet giftsprøyten begynte å virke, ifølge AP.

Griffith ble henrettet onsdag for drapet på tobarnsmoren Demorah McCormick i 1994. Demorah jobbet i en kombinert blomsterbutikk og bryllupskapell hun eide sammen med sin mor. Da Michael Griffith ble arrestert, fant politiet en kniv og en kvittering for roser kjøpt i butikken dagen Demorah ble stukket ihjel. DNA-bevis fra kniven knyttet sheriffen til drapet.

Vold og blomster
Griffith hadde mistet jobben året før etter en anklage om vold i hjemmet. Under rettssaken vitnet tidligere kjærester om en mann som vartet dem opp med blomster, for så å bli voldelig, ifølge AP.

I tillegg til drapet på Demorah ranet sheriffen blomsterbutikken. Han ble også dømt for to andre brutale ran, og et tilfelle av seksuell vold mot en kvinne i en brudesalong.

Sjeldent
Michael Griffith (56) er den 15. personen som blir henrettet i Texas dette året. Han innrømmet aldri drapet, men han ba advokatene om ikke å anke dødsdommen flere ganger. Svært få tidligere polititjenestemenn har blitt henrettet i Texas.

Ytterligere 14 fanger skal henrettes i Texas innen utgangen av oktober, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.