RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terry Vine (De Konservative)

Henriettes karriere ødelagt av svigermor

Sist oppdatert:
Søksmål har felt den danske topp-politikeren.

I 2005 ble den erfarne, danske topp-politikeren Henriette Kjær tvunget til å gå av som statsråd som følge av en rotete privatøkonomi. Davar det hennes mann som fikk skylden.

Onsdag gjentok historien seg. Denne gangen er bakgrunnen for avgangen at Kjærs svigermor skal ha anmeldt sin egen sønn og Henriette Kjær for å ha forfalsket hennes underskrift i forbindelse med et lån.

Den tidligere danske topp-politikeren Henriette Kjær ville uansett ha måttet gå fra sitt verv som politisk ordfører, skriver ekstrabladet.dk.

Katastrofeåret
2011 ligger an til å bli et dystert år for partiet De Konservative. Ikke en måned har gått av det nye året og allerede har to av partitoppene tatt sine hatter og gått samtidig har partiets oppslutning stupt fra litt over ti prosent til litt under fem prosent.

Kjærs avgang er det noe uklarhet rundt. I dansk presse spekuleres det nå i hvor frivillig avgangen egentlig var.

De konservatives, nyvalgte partileder, Lars Barfoed, ble «kraftig oppfordret» til å gi Kjær fyken, hvis hun ikke sa opp selv, skriver ekstrabladet.dk.

Videre blir det spekulert i hvor skikket hun ville vært i forhold til å spre budskap om økonomisk forsvarlighet.

Etter sigende skal det ha blitt avholdt telefonmøter, der partiledelsen i De Konservative, diskuterte Henriette Kjærs avgang. Kjær var deltakende på disse møtene selv om avgjørelsen allerede var fattet i forkant av møtet. Henriette Kjær skulle forlate sin post.

Kamp om plassen
Sannheten er at det var bestemt at hun skulle forlate sin post allerede før telefonmøtene ble avholdt, skriver ekstrabladet. Hennes stempel som dårlig betaler og generelt rotette privatøkonomi kunne ikke forenes med De Konservatives budskap om å sette tæring etter næring i dansk samfunnsøkonomi, skriver ekstrabladet.dk.

Etter Henriette Kjærs exit fra dansk politikk har det oppstått kamp om plassen hennes i folketinget. Flere kandidater fra De Konservative, flere valgkretser har meldt seg på. De to største og mest aktuelle kandidatene er Tom Behnke Øst-Jylland og Per Løkken fra Horsens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere