RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hentes ut fra massegraver

Sist oppdatert:
I Thailand startet myndighetene tirsdag arbeidet med å fjerne lik fra to massegraver. Alle skal identifiseres. Det kan være nordmenn i gravene.

De første dagene etter flombølgekatastrofen ble hundrevis av døde lagt i massegraver i Bang Muang, i påvente av at identifiseringseksperter skulle komme på plass.

Tirsdag ble de første massegravene åpnet igjen i Bang Muang i Thailand - to uker etter at de første døde ble lagt i det som skulle vise seg å bli en midlertidig grav.

For nå ønsker thailandske myndigheter at absolutt alle døde som blir funnet, skal identifiseres. Det kan være vestlige turister i gravene - også nordmenn.

Skandinaver hjelper til
Området hvor massegravene ligger, er avsperret. Svenske Peter er en av de frivillige som sørger for at uvedkommende holdes på avstand.

- Alle kropper, også de thailandske, skal identifiseres ved hjelp av DNA, tannrøntgen og obduksjon, forteller han til TV 2 Nyhetene.

28-åringen fra Göteborg kom tilbake til sitt ferieparadis for en drøy uke siden. Han ønsket å hjelpe.

- Jeg reiste hit som frivillig for å hjelpe til med etterarbeidet. Det synes jeg ikke man skal gjøre om man er pårørende. Spesielt gjelder det håndtering av kroppene, mener svensken.

- Terapi
Peter fikk midler av et kirkesamfunn i hjembyen for å reise til det kriserammede landet som frivillig. Nå håper han at turistene ikke vegrer seg for å dra til Thailand.

- Hvis turistene kan komme tilbake så snart som mulig, gjør de Thailand en stor tjeneste. Det er terapi for thailenderne at hverdagen blir normal igjen, sier 28-åringen.

- Er det terapi for deg å hjelpe til, også?

- Kanskje ikke terapi, men jeg kunne ikke bli hjemme etter en slik katastrofe uten å gjøre noe. Nå gir folk masse penger fra hele verden, men pengene gjør ikke jobben. Det må være folk her også, påpeker Peter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere