*Nettavisen* Nyheter.

Her ble 4-åringen holdt fanget

I denne jordhulen ble to jenter på fire og 14 år holdt som fanger av serievoldtektsmannen. Se de sjokkerende bildene.

08.03.07 12:15

De to jentene ble funnet i jordhulen utenfor kystbyen Hermanus i Sør-Afrika for noen få dager siden.

Den 14 år gamle jenta ble bortført fra en gård i nærheten i desember 2005, men det er ikke kjent hvor lenge fireåringen har vært voldtektsmannens fange.

Politiet har også pågrepet en 31 år gammel mann som de mistenker for å være den etterlyste serievoldtektsmannen.

Avisen Die Burger skriver at 14-åringen er blitt seksuelt misbrukt, og hun er ifølge et familiemedlem sterkt forvirret etter tiden i fangenskap.

For redd for å flykte
Sør-afrikanske medier skriver at den yngste jenta kan være mannens egen datter. Den eldste har forklart for politiet at hun var så redd at hun ikke turte å flykte.

Bildene fra hulen der mannen holdt de to jentene, er oppsiktsvekkende. Nylig inspiserte sør-afrikansk politi hulen.

Se bildekarusell nederst i saken.

Jordhulen er ikke større enn to ganger tre meter. Den er utstyrt med kokekar og kjøkkenredskaper, litt mat, en madrass, tepper og klær. Ellers er den svært sparsommelig innredet.

Jentene skal ha begynt å gråte da politiet fant dem. De skal være svært traumatisert, men tilsynelatende fysisk uskadde.

Sov i telt
Det var tips fra allmennheten som førte til at 31-åringen ble pågrepet. Den ettersøkte voldtektsmannen skal ha herjet i regionen i en årrekke, og vil nå bli tiltalt for 21 forhold, blant annet for voldtekt, kidnapping og innbrudd.

Politimannen Jeremy Veary har ledet jakten på voldtektsmannen. Til avisen Die Burger sier han at 31-åringen er den mest oppfinnsomme han har møtt. Han skal ha brukt forkledninger og stadig vært på reisefot for å holde politiet unna. Han overnattet i telt, og holdt seg til avsidesliggende stier og fjellveier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.