RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ble 54 kvalt til døde

Sist oppdatert:
Kvalt til døde mens de ble smuglet inn i Thailand i en lukket kjølekonteiner.

54 burmesiske innvandrere ble kvalt til døde mens de ble smuglet inn i Thailand i en lukket kjølekonteiner.

De døde var blant 101 mennesker som var presset inn i den seks meter lange lufttette kjølekonteineren på en lastebil, opplyser politiet i Ranong torsdag.

Hermetisk lukket
- Jeg trodde alle kom til å dø. Jeg trodde jeg selv kom til å dø. Hadde lastebilen fortsatt å kjøre i 30 minutter til, ville jeg garantert ha omkommet, sier 30 år gamle Saw Win til AP.

Ifølge Win startet problemene etter 30 minutters kjøring. Menneskene inne i konteineren hamret på veggene og ringte sjåføren, som satte på aircondition. Etter nok en halv time fungerte ikke denne, og på ny forsøkte de 101 å få kontakt med sjåføren. Denne gangen hadde han skrudd av mobilen, og folk startet etter hvert å kollapse.

Da hadde det gått to timer siden lastebilen kjørte fra utgangspunktet.

Sjåføren stakk av da han så hvilken tilstand flere av menneskene han smuglet var i, og politiet er nå på jakt etter han og bakmennene for smuglerligaen.

Se video her(artikkelen fortsetter under)

228797

37 av de omkomne er kvinner, 17 er menn. Burmeserne var trolig på jakt etter jobb i Thailand. Nabolandet regnes som et mekka for fattige burmesere og et skjulested for de som er på flukt fra myndighetene. Om lag en million burmesere er registrert som arbeidere i Thailand. Trolig er like mange illegalt i landet.

21 på sykehus
47 mennesker overlevde tragedien, men 21 mennesker måtte legges inn på sykehus.

Resten er blitt tatt inn for å bli avhørt.

- De satt i den forseglede konteineren i flere timer uten luft fordi airconditionanlegget sviktet. Mange hamret mot veggene for å få hjelp, sier politiet til Reuters.

Kjølekonteineren brukes normalt til å frakte frossen sjømat.

Politiet opplyser at innvandrerne hadde tatt seg over til Thailand ved å krysse havet med en fiskebåt fra Burmas sørligste punkt Victoria Point. Deretter ble de stuet inn i lastebilene i den thailandske byen Rangon, som ligger 467 kilometer sør for Bangkok.

Thailandske myndigheter sliter med arbeidsinnvandrere fra naboland som Kambodsja, Burma og Laos og har derfor strammet inn på innvandringspolitikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere