RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir Bergdahl sluppet fri

Sist oppdatert:
Taliban har publisert en 17 minutter lang video av hvordan den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl blir sluppet fri.

Videoen viser en nybarbert Bergdahl, ikledd en hvit salwar kameez, en tradisjonell drakt i deler av Asia.

Amerikaneren sitter i en hvit pick-up-lastebil, mens flere talibanere står utenfor bilen og snakker med ham. Bergdahl ser ut til å myse i det sterke lyset, og han nikker til det de sier.

Nyhetsbyrået Reuters har foreløpig ikke fått bekreftet om videoen er autentisk eller om den er manipulert.

På videoen filmes også væpnede menn som er plassert på bergtoppene rundt dalen, samtidig som amerikanske kamphelikoptre av typen Blackhawk nærmer seg møtepunktet.

Idet ett av helikoptrene lander, blir Bergdahl ført fram av to menn. En av dem leier amerikaneren i hånden, mens den andre vifter med et hvitt tørkle som er festet til en trepinne. De blir møtt av tre menn som fører Bergdahl videre til helikopteret. Idet helikopteret tar av, dukker det opp en melding på engelsk: «Ikke kom tilbake til Afghanistan!»

FRI: Videoen skal vise den amerikanske soldaten Bowe Bergdahl (t.h.) mens han ventet på å bli sluppet fri ved den afghanske grensen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere