RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir byen knust på fem minutter

Foto: YouTube
Sist oppdatert:
Ny oppsiktsvekkende amatørvideo viser tsunamiens dødelige krefter. Se videoen.

Havnebyen Kesennuma, som ligger 50 mil nordøst for Tokyo, er en av byene som ble utslettet av tsunamien som skylte innover land 11. mars.

Tsunamien ble utløst av et jordskjelv målt til 9,0 i styrke. Flodbølgen har påført Japan omfattende skader, og blant annet ødelagt sikkerhetssystemene ved atomkraftverket i Fukushima. Atomteknikere i Fukushima jobber fortsatt på spreng for å avverge en kjernefysisk nedsmelting.

10.000 omkomne
Det er fortsatt målt høye strålingsverdier på stedet, og påvist radioaktiv stråling i matvarer og drikkevann i området.

Ifølge japanske myndigheter er 10.901 mennesker bekreftet omkommet i jordskjelv- og tsunamikatastrofen. 17.000 er fortsatt savnet, og 190.000 er husløse.

Ny video av tsunamien
Mandag dukket det opp en ny video som viser naturkreftenes virkelige styrke idet tsunamien skyller innover land i havnebyen Kesennuma.

Alt fra hus til biler blir revet vekk av de enorme vannmassene, og i løpet av noen få minutter er hele byen knust. Opptaket som varer i fem minutter og 45 sekunder, er gjort av en amatørfotograf som står på taket på en bygning.

Nytt skjelv på 6,5
Natt til mandag ble det registrert nok et jordskjelv utenfor kysten av Japan. Skjelvet ble målt til 6,5 i styrke og det ble umiddelbart sendt ut tsunamivarsel.

Varselet ble senere trukket tilbake.

Se videoen av tsunamien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere