*Nettavisen* Nyheter.

Her blir drapsmannen tatt

Etter en dramatisk politijakt ble den voldtektstiltalte 33-åringen som fredag skjøt og drepte tre personer i en rettssal i Atlanta pågrepet.

12.03.05 19:34

Mannen skal være pågrepet og sitter nå i arresten, melder CNN

Brian Nichols (33) ble lørdag kveld pågrepet av politiet i Gwinnett County, litt nord for byen Atlanta. Det etter en intens politijakt som har pågått siden fredag. Flere hunder politifolk har jaktet på mannen.

Nichols ble pågrepet i et leilighetskompleks som politiet hadde omringet. Drapsmannen skal ha barrikert seg i en av leilighetene, men han overga seg uten dramatikk etter få minutter. Han skal ha tatt gisler.

Drepte dommeren

Storvokste Nichols var tiltalt for voldtekt og kidnapping, men nektet å følge rettens gang. I stedet snappet han fredag skytevåpenet fra en kvinnelig vakt og skjøt henne i ansiktet, før han avfyrte flere skudd og drepte dommer Rowland Barnes og rettsstenografen hans.

Etter drapene i rettssalen i niende etasje i rettsbygningen i sentrum av Atlanta i Georgia, løp han ned
trappene og ut, skjøt og drepte en lensmannsbetjent, før han kapret en slepebil og kom seg unna.

Bak et fjerde drap?
Ifølge CNN spekuleres det nå i om 33-åringen også står bak et fjerde drap.

Lørdag ettermiddag ble en tollbetjent skutt og drept få kilometer unna stedet der Nichols ble pågrepet. Politiet opplyser at de foreløpig ikke er sikre på om mannen kan kobles til dette drapet.

Men ved leilighetskomplekset fant politiet en blå pickup, og denne skal være lik den tolleren kjørte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.