Her blir han spiddet av oksen

Foto: Daniel Ochoa de Olza (AP)

Brutalt sammenstøt med en illsint okse på 500 kilo.

25.06.13 15:31

Den 23 år gamle matadoren Rafael Cerro fikk et brutalt sammenstøt med en illsint okse under et tyrefektingsstevne i Madrid søndag.

Oppvisningen startet med at Cerro tok livet av en okse til stor jubel fra publikum. Men ikke alt gikk etter planen da neste okse kom stormende mot 23-åringen.

Den 500 kilo tunge oksen var sluere, og kastet først matadoren over ende og deretter stanget ham i baken foran hundrevis av tilskuere.

Blåmerker
Den unge matadoren, som er en lovende tyrefektingsstjerne i Spania, kom unna hendelsen med noen få blåmerker, melder Daily Mail.

Ulykken skjer bare noen uker etter at den samme matadoren ble stanget av en annen okse i tyrefektingsringen. Dette førte til at matadoren måtte innlegges på sykehus og opereres.

En annen matador fikk også et ublidt møte med en okse samme dag. Matador Sebastian Ritter ble stanget to ganger i leggen og måtte dermed forlate ringen.

På søndag var det også tusenvis av mennesker som deltok i et okseløp i Saint Sever i Frankrike. Én av deltakerne var litt for treig, og ble dermed stanget i leggen og ble innlagt på sykehus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Daniel Ochoa de Olza (AP

Pamplona
Det mest kjente okseløpet finner sted i Pamplona under San Fermin-festivalen i Spania. Okseløpet ble verdenskjent etter at forfatteren Ernest Hemingway skrev om det i klassikeren «Og solen går sin gang» fra 1926. Okseløpet i Pamplona starter 7. juli og varer i en uke.

Både okseløp og tyrefekting er svært kontroversielt, og dyrevernsorganisasjoner ønsker å forby begge deler fordi de mener det er dyrplageri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.