RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir våpendesperadoen tatt

Sist oppdatert:
Jim Adkisson skjøt vilt rundt seg under barnas oppsetning.

Da barna i Tennessee Valley Unitarian Universalist Church i Knoxville, Tennessee framførte musikalen «Annie» for de frammøtte til søndagens gudstjeneste, stormet plutselig Jim Adkisson (58) inn og begynte å skyte vilt rundt seg med en hagle.

Linda Kraeger (61) og Greg McKendry (60), som var medlemmer i kirkesamfunnet, mistet livet. Sju andre ble skadet før Adkisson ble overmannet og lagt i bakken av kirkegjengerne. Fem av disse er alvorlig skadet, melder CNN .

- Stilte seg i skuddlinjen
Ifølge vitner skal McKendry ha stilt seg foran angriperen så fort han skjønte hva som skjedde. Det er uklart om han forsøkte å konfrontere angriperen, eller om han bare tilfeldig var den første som sto i mannens vei.

- Han sto foran den bevæpnede mannen og tok støyten for å beskytte oss andre, sier kirkemedlem Barbara Kemper til AP.

Jim Adkisson var ikke medlem av den progressive, unitaristiske kirken, og så langt har det ikke kommet fram noe motiv for skytingen.

- Motivet er noe vi av åpenbare årsaker etterforsker for fullt, sier politisjef i Knoxville, Sterling Owen, til CNN.

Kan ha vært hatkriminalitet
Spekulasjoner går på at forbrytelsen kan ha blitt motivert av kirkens liberale holdninger til kvinnefrigjøring, homofili og afroamerikaneres rettigheter.

Ingen av de 25 barna som var med på oppsetningen ble truffet av hagleladningene. Omtrent 200 kirkemedlemmer var til stede for å se oppsetningen.

En av dem som overmannet Adkisson, John Bohstedt, hadde også en rolle i barnas oppsetning. Han beskrev søndagen som et mareritt.

- Dette var en dag kirken hadde sett fram til lenge, og så ble den et mareritt, sahan til den lokale tv-stasjonen WBIR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere