RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her bodde 300 kamphunder

Foto: Bullit Marquez (Ap)
Sist oppdatert:
Reddet fra ulovlig kennel. Mange hadde fått revet av ører og tunger i tidligere hundekamper.

Filippinsk politi aksjonerte fredag mot en ulovlig hundekennel i skogen i provinsen Laguna sør for Manila, hvor det ble drevet oppdrett av kamphunder.

Om lag 300 pitbuller ble reddet fra en sikker og brutal død i en fremtidig hundekamp.

- Planen er å avlive titalls av de om lag 300 hundene som ble reddet i ulike aksjoner på fredag, sier Anna Cabrera ved den filippinske dyrebeskyttelsen, melder nyhetsbyrået AP.

17 hunder ble avlivet lørdag. Helsetilstanden til de resterende hundene vil avgjøre hvorvidt de vil bli avlivet.

Åtte pågrepet
Politiet har arrestert åtte sørkoreanere som er mistenkt for å drive med illegal hundekampvirksomhet. De beskyldes for å drive med internettgambling hvor folk fra utlandet kan spille penger på hundekamper som blir vist på Internett.

Syke og aggressive
Veterinær Wilford Almora sier at mange av hundene hadde store skader fra tidligere kamper, og hadde blant annet fått ører og tunger revet av.

Almora sier de har nok medisiner til å avlive 70 hunder. De sykeste og mest aggressive og utmagrede hundene blir prioritert først.

Videre sier han at det er umulig å beholde alle dyrene eller adoptere dem bort, ettersom mange av dem er svært syke og aggressive.

Almora sier de bruker god tid på å vurdere hvilke hunder som skal avlives.

- Vi har ikke dårlig tid. Vi vil forsikre oss om at de som blir avlivet, er de som er verst skadd, sier han.

Hundene ble oppbevart i oljefat i skogen og bundet fast til kraftige stållenker på en kaffeplantasje omringet av gjerder i byen San Pablo.

Gambling og dyremishandling
De åtte arresterte risikerer å bli tiltalt for illegal gambling og dyremishandling. Strafferammen for illegal gamling er tolv år i fengsel, mens dyremishandling har en strafferamme på to års fengselsstraff.

Men så langt har ingen sonet to års fengselsstraff for dyremishandling på Filippinene. En student som ble funnet skyldig for drapet på en katt, ble nylig idømt noen måneder med samfunnstjeneste.

Hundekamper er ikke vanlig kost på Filippinene. Hundekampene ble i hovedsak kringkastet i andre land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere