Gå til sidens hovedinnhold

Her bomber de tv-studioet

Her går bomben av midt under tv-sendingen.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua ble hovedkvarteret til Thailands regjeringskritiske tv-stasjon ASTV angrepet tidlig fredag morgen.

The Nation News Network melder at to bomber eksploderte på TV-stasjonen, som drives av People's Alliance for Democracy (PAD) . En TV-reporter, Natthawut Mitmak, fikk lettere kuttskader i hånden.

Videoen viser også skuddhull i tv-studioet, men det er uklart hvorvidt angriperne avfyrte skudd.

En av vaktene til PAD ble derimot pågrepet med et våpen da politiet kom til stedet. Han har fortalt at han skjøt tilbake mot angriperne, men kastet våpenet sitt i elven da politiet dukket opp.

Det er uklart hvem som står bak angrepet.

Se video av angrepet under:

HTML EMBED

- Vil vil kjempe til døden

Fredag slo også demonstrantene i Bangkok fast at de ikke lar seg skremme av faren for at statsministeren skal sette hardt mot hardt.

– Vi er ikke redde. Vi vil kjempe til døden. Vi vil ikke gi oss, og vi er rede, sa aksjonsleder Somsak Kosaisuk til en stor gruppe demonstranter på Don Mueang-flyplassen fredag.

– Dersom de slår hardt ned på oss, vil vi komme tilbake med flere demonstranter.

Flere tusen demonstranter har tatt kontroll over og stengt både Don Mueang og den internasjonale flyplassen i Bangkok, og dermed lammet flytrafikken til og fra den thailandske hovedstaden.

Unntakstilstand

Statsminister Somchai Wongsawat innførte torsdag unntakstilstand og et forbud mot folkeansamlinger på begge flyplassene og ga dermed politiet vide fullmakter til å gå til aksjon.

– Jeg må gjøre noe for å gjenopprette ro og orden, sa Somchai i en TV-sendt tale torsdag kveld.

Han ga samtidig uttrykk for at marinen og luftvåpenet vil bistå politiet, men var mer vag med tanke på hærens rolle. Det går flere rykter i Thailand om at hæren er i ferd med å forberede et kupp, selv om hærsjefen har uttalt at det ikke er aktuelt å bruke militærmakt.

Spent

Stemningen er spent, og demonstrantene har forberedt seg på sammenstøt ved å sette opp piggtrådgjerder rundt den internasjonale flyplassen og forsterke veisperringene sine.

– Vi kommer ikke til å fjerne oss. Vi vil bruke menneskelige skjold mot politiet dersom de prøver å spre oss, sier Suriyasai Katasila, en av demonstrasjonens ledere.

Politiet sier på sin side at de ønsker å forhandle med demonstrantene og at de frykter en blodig utgang på kaoset som har preget Bangkok den siste tiden.

– Vi vil først være forsiktige. Prioriteten er å forhandle og ikke slå hardt til umiddelbart, sier visepolitisjef Piya Sorntrakoon.

Ikkevold

En talsperson for thailandske myndigheter understreker samtidig at politiet har fått ordre om å få demonstrantene bort fra flyplassene så fort som mulig, men på en fredelig måte.

– Dersom de nekter å dra, må politiet gjøre det som er nødvendig for å få flyplassene åpnet, på bakgrunn av ikkevold, sier talsperson Nattawut Sai-Kau til AP.

Opposisjonsbevegelsen Folket allianse for demokrati (PAD) har sverget på å fortsette med demonstrasjonene og aksjonene sine til statsministeren trekker seg, noe statsministeren nekter å gjøre.

(NTB-AFP-Reuters)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar