*Nettavisen* Nyheter.

Her bygger Israel en ny mur

Foto: ANCHO GOSH (Afp)

Denne gangen for å øke sikkerheten ved den libanesiske grensen.

01.05.12 21:31

Mandag begynte Israel å bygge en mur langs grensen til Libanon, melder Reuters. Den én kilometer lange muren skal være nødvendig for å lage en bedre barriere mellom en israelsk grenseby og en libanesisk landsby.

Et israelsk sikkerhetsgjerde går allerede langs hele grensen, men landets militære har bestemt at forsvaret måtte styrkes med en 5 til 7 meter høy sementvegg mellom den israelske byen Metulla og den libanesiske landsbyen Kila.

- Veggen er ment å hindre skyting fra libanesisk side, inn på israelsk side. I løpet av det siste halvannet året har det vært en rekke hendelser, påpekte Amit Fisher, kommandant ved grensen, ovenfor Israel Radio.

En våpenhvile har i stor grad blitt opprettholdt langs grensen, helt siden Israel gikk til krig mot Libanon og Hizbollah i 2006.

FNs fredsbevarende styrker er også stasjonert i grenseområdet i Sør-Libanon. Det israelske militære sier at dette grenseprosjektet har blitt koordinert sammen med FN-styrken og den libanesiske hæren.

Også i sør bygger Israel et sikkerhetsgjerde. Dette skjer langs grensen til Egypt og i Sinaiørkenen, som følge av bekymringer over militant aktivitet og smugling.

En israelsk barriere vrir seg også gjennom den okkuperte Vestbredden. Israel sier at dette prosjektet, som begynte under en bølge av palestinske selvmordsaksjoner inne i israelske byer, har styrket sikkerheten. Palestinerne kaller det et inngrep på deres landområde og Den internasjonale domstolen anser barrieren som ulovlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.