Her dunker vekteren niåringens hode i bakken

Vi advarer mot sterke bilder i videoen.

09.02.15 20:52
HTML EMBED

- Vakten kveler han, man ser at gutten ikke får puste. Han gråter og er helt hysterisk, sier et vitne avisa Sydsvenskan har snakket med.

Den dramatiske hendelsen skjedde fredag kveld, da to gutter ble stoppet av vektere ved sentralstasjonen i Malmø.

De to skal ha sneket på toget, men skal ikke ha forstått svensk og kunne derfor ikke kommunisere med vekterne.

Hiver etter pusten
Den yngste av guttene, som angivelig bare er ni år gammel, skal ha forsøkt å komme seg løs, men vekteren skal da ha lagt gutten i bakken for så å sette seg på han.

Sjokkerte forbipasserende ble derettter vitner til at vekteren dunker guttens hode mot steingulvet. Et vitne tar fram mobiltelefonen og begynner å filme hendelsen.

Videoen viser at vekteren legger hånden sin over guttens nese og munn, så han ikke får puste. Mens han hiver etter pusten og med gråten i halsen roper gutten ut en så kalt Shahada, en muslimsk bønn som uttales når enden er nær: «Gud er den eneste, og profeten Mohammed er hans sendebud».

Politiet skal etterhvert ha kommet til stedet, og skal da ha tatt med seg begge de to guttene. Flere vitner løp etter for å prøve å forklare hva som hadde skjedd.

Les også: Sondre bor i båt, men ifølge staten er han bostedsløs

- Ordensvakter bruker vold
Sydsvenskan har snakket med sikkerhetssjef Leif Svendsson på Jernhusen, som eier sentralstasjonen.

- Vekterne oppfordres av politiet til å holde dem igjen, ettersom de var etterlyste og prøvde å stikke av. Det er den informasjonen jeg har, sier han.

De to guttene skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon.

Anders Lönnebo er administrerende direktør for Svensk Bevakningstjänst, der vekterne er ansatt. Han har sett videoen som et vitne filmet.

- Det ser veldig utrivelig ut på den filmsekvensen. Hva som har foregått før og etter den vet jeg ikke. I følge vårt personal i Malmø er filmen klippet sammen av sekvenser som gjør at den ikke vises i kronologisk rekkefølge, sier han, og legger til:

- Vi må utrede dette og fremfor alt avvente politietterforskningen. Vi tar fullstendig avstand fra all vold som inte er nødvendig. Likevel bruker ordensvakter vold for å holde igjen og pågripe mennesker, sier han.

I følge Sydsvenskan er de to vekterne nå tatt ut av tjeneste mens saken etterforskes.

Les også: Katastrofetall for «Bertrands metode»

Lik Nettavisen på Facebook og få ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.