*Nettavisen* Nyheter.

Her er 168 barn drept siden 7. juli

SKADET: En palestinsk jente gråter i smerte på Kamal Adwan-sykehuset nord på Gazastripen tirsdag, etter at hun ble truffet av en splint under et Israelsk militærangrep nær familiens hus. Foto: Marco Longari (Afp)

Den yngste av de drepte var fire måneder gammel.

23.07.14 21:34

GAZA BY (NTB og Nettavisen): I alt 168 palestinske barn er drept på Gazastripen siden den israelske militæroffensiven startet for to uker siden, ifølge UNICEF.

De harde kampene på Gazastripen de siste dagene har gjort at tapstallene har skutt i været.

FNs menneskerettighetsråd har besluttet å opprette en granskingskommisjon som skal avklare hvorvidt Israel har begått krigsforbrytelser på Gazastripen.

Yngste offer: 4 mnd.

Oppdaterte tall fra FN-organisasjonen viser at 168 barn er drept og over 1.100 er skadd. Den yngste av de drepte barna var fire måneder gammel.

Udetonerte bomber ligger strødd

FNs barnefond UNICEF frykter at flere barn kan bli såret av de udetonerte bombene som ligger strødd på Gazastripen. Organisasjonen prøver nå å gjøre befolkningen i området oppmerksom på faren gjennom meldinger på radioen og via tekstmeldinger.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ SYKEHUS: Al-Shifa-sykehuset i Gaza by onsdag: Et barn har fått behandling etter et israelsk militærangrep. Foto: Mahmud Hams (Afp)


FNs assisterende nødhjelpssjef, Kyung-Wha Kang, sa i en tale onsdag at over 600 palestinere er drept på Gazastripen siden 7. juli og at ytterligere 3504 er skadd i kjølvannet av Israels militæroperasjon «Protective Edge».

28 israelere, inkludert to sivile, er drept i kamper med militante palestinere.

I Gaza er 443 av de drepte sivile. En tredjedel av de drepte så langt er barn.

Klikk på bildet for å forstørre.

HVER TIME: - Et barn har blitt drept hver time i Gaza i løpet av de to siste dagene, uttalte Kyung-Wha Kang. Foto: Jean-Marc Ferré (FN)


- Et barn hver time

- Et barn har blitt drept hver time i Gaza i løpet av de to siste dagene. Hvert av disse barna hadde et navn og en framtid og et liv som ble forferdelig fort avbrutt, uttalte Kyung-Wha Kang.


Les også: Bildene Israel mener beviser at Hamas bruker levende skjold


Minst 47 palestinere ble drept i en rekke israelske angrep på Gazastripen onsdag. Også to israelske soldater ble drept i kampene.

Fem palestinere ble drept i et israelsk luftangrep på den nordlige delen av Gazastripen onsdag ettermiddag, ifølge helsearbeidere.

Tidligere samme dag ble fem personer, inkludert to barn, drept da israelske stridsvogner angrep sør på Gazastripen, ifølge talsmann for palestinske helsevesenet Ashraf al-Qudra. I alt har minst 47 palestinere mistet livet på Gazastripen onsdag.

Granskingskommisjon

FNs menneskerettighetsråd har besluttet å opprette en granskingskommisjon som skal avklare hvorvidt Israel har begått krigsforbrytelser på Gazastripen.

Rådet med 47 medlemsstater var samlet til krisemøte i Genève onsdag for å diskutere Israels militæroffensiv på Gazastripen.

HTML EMBED


På slutten av møtet ble det stemt over en resolusjon lagt fram av Palestinas representant. 29 av medlemsstatene stemte for forslaget, mens 17 stater, deriblant en rekke EU-stater, lot være å stemme. USA var det eneste landet som stemte mot. USA, som er Israels fremste allierte, har flere ganger kritisert forsamlingen for urettferdig uthenging av israelerne.

Resolusjonen innebærer at det opprettes en granskingskommisjon som skal undersøke hvorvidt Israel har begått krigsforbrytelser under den pågående offensiven, skriver avisen Haaretz.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.