RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SISTE KONSERT: Her er Chris Cornell på scenen under konserten i Detroit.
SISTE KONSERT: Her er Chris Cornell på scenen under konserten i Detroit. Foto: Uncle Sam - Alive in Detroit/Youtube

Her er bildene fra Chris Cornells siste konsert

Sist oppdatert:
Holdt gjenforeningskonsert bare timer før han døde.


Cornell og resten av Soundgarden gikk på scenen i Detroit klokken to på natten norsk tid. Under åtte timer senere meldte nyhetsbyrået Associated Press at Cornell var død.

Vokalisten ble bare 52 år gammel. Cornell var kjent som vokalist i Soundgarden og Audioslave.

Les også: Chris Cornell er død

Konserten ble holdt på Fox Theatre, nær Grand Circus Park i sentrum av Detroit, altså bare timer før hans død.

Bandet var på gjenforeningsturné, og neste konsert skulle allerede holdes fredag 19. mai i Columbus i Ohio, på festivalen Rock on the Range.

Konsertarrangør Peer Osmundvaag i Atomic Soul tar dødsfallet tungt. Osmundsvaag fikk Cornell til Folketeateret i Oslo for hans siste konsert på norsk jord, 1. april 2016.

– Det er sjokkerende å miste en så stor stjerne. Det er forferdelig, sier han til Nettavisen.

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark beskriver Chris Cornell som en av de store rockevokalistene som vokste frem på 90-tallet.

– Han kom til grønsjen med en blanding av Ian Gillans stemmeprakt og Bruce Dickinsons nøtteskrike, men med ballader som «Black Hole Sun» viste han også at han var mer enn bare en kraftkar i stemmeavdelingen, sier Slettemark til Nettavisen.

– Sammen med Soundgarden ga han grønsjscenen et blytungt metalalibi, og senere gjorde den første Audioslave-platen og hans eget bidrag til James Bond-lydspor ham til en av de store, moderne rockevokalistene. Om jeg skal trekke frem en låt fra samlingen som skal spilles høyt i dag, blir det nok Jesus Christ pose fra Badmotorfinger, der Chris Cornell skinner som en, vel, Jesus-figur, fortsetter han.

Torsdag kveld ble konklusjonen etter obduksjonen av Cornell kjent. Den viser at Soundgarden-vokalisten døde som følge av selvmord, melder Associated Press. Ifølge nyhetsbyrået tok han sitt liv ved henging.

Tidligere har politiet opplyst at de etterforsket dødsfallet som mulig selvmord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere