RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er de drepte terroristene

Politiet i Mumbai offentliggjorde tirsdag usensurerte bilder av åtte døde terrorister.

Nettavisen presenterer en sladdet versjon av hensyn til publikum. Ni terrorister ble drept, men indisk politi holder tilbake bildet av den niende terroristen fordi han var for forbrent. Flere av bildene som er offentliggjort viser sterkt forbrente lik.

Samtidig som offentliggjøringen av navn og bilde på terroristene som ble drept i den tre dager lange kampen i Mumbai, ble en femte mistenkt bakmann gjort kjent.

Den nye siktede, gjort kjent som Sabauddin, ble arrestert sammen med den terrorsiktede Fahim Ansari i februar i år. Ansari ble tatt med et kart der flere av terrormålene i Mumbai var avmerket, sier etterforskningsleder Rakesh Maria til Reuters.

Sabauddin og Ansari er altså mistenkt for å ha deltatt i planleggingen av terroraksjonen i Mumbai der 171 mennesker mistet livet. De to har sittet sammen i et fengsel nord i landet etter at de sammen ble tatt for et angrep mot en politiforlegning.

- Vi har fått en overføringskjennelse for Ansari, og vil få en på Sabauddin i morgen eller torsdag slik at de kan bringes hit til forhør, sa etterforskningsleder Maria til pressen.

«Drep så mange mennesker dere kan»
Tidligere har to personer blitt arrestert for å ha hjulpet terroristene med simkort til sine mobiltelefoner. I tillegg er den eneste overlevende terroristen, Mohammed Ajmal Kasab, i varetekt.

- Det Kasab har fortalt oss, er at de ble fikk ordren: «Skyt vilkårlig. Drep så mange mennesker du kan. Ta gisler. Finn et godt forsvarssted og bli der», fortalte Maria

De ti terroristene var bevæpnet med et dusin granater, en 9 millimeter pistol med to magasiner, en russisk AK-47 maskingevært og cirka sju magasiner med 100 til 150 skudd.

- De kalte seg selv «Fidayeen squads», sa Maria. Navnet skal fortelle at dette var en selvmordsgruppe.

Alle de ti terroristene kommer fra ulike steder i Pakistan. India har tidligere gitt Pakistan ansvar for angrepet og bedt myndighetene i Islamabad reagere på dette siste anti-indiske angrepet initiert fra Pakistan.

Utleverer ikke bakmann
Søndag kveld utførte pakistanske sikkerhetsstyrker et raid mot gruppen Samaat-ud-Dawa, der en av lederne for den forbudte terroristorganisasjonen Lahskar-e-Taiba ble pågrepet sammen med 14 andre.

Lederen Zaki-ur-Rehman Lakhvi er etterlyst av indiske myndigheter, mistenkt for å være en av bakmennene for terrorangrepet i Mumbai i slutten av november, og India har bedt Pakistan om å utlevere Lakhvi og rundt 20 andre navngitte terrormistenkte.

Pakistan har gjort det klart at selv om det blir bevist at Lakhvi og gruppen Samaat-ud-Dawa står bak, vil det ikke bli aktuelt å utlevere dem til India.

LES EGEN SAK: - Utleverer ikke Mumbai-bakmannen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere