*Nettavisen* Nyheter.

Her er den nye Peter Pan

Torsdag lanseres den splitter nye fortellingen om Peter Pan over hele verden, og den går slik ...

05.10.06 15:04

Den nye Peter Pan fortsetter der historien glapp. Wendy, John og guttene fra Aldriland lever til dels distingverte og godt voksne liv i London. Lille Tutle er til og med blitt høyesterettsdommer.

En porsjon sorg er det også å spore. Lille Michael Darling ble voksen, gikk i krigen og kom aldri tilbake. Men de gjenlevende guttene, og spesielt John drømmer stadig mer urovekkende drømmer om Aldriland. De rådfører seg med kloke Wendy som forstår at de på en eller annen måte må reise tilbake.

Men for å gjøre det må de legge det voksne livet bak seg. Vel fremme i Aldriland er ikke Peter Pan den han pleide å være, han oppfører seg som et ENEBARN siden alle guttene tross alt reiste hjem.

- De kommer tilbake til et kaldere Aldriland som er forandret og farligere enn før, forteller forfatteren til BBC.

På norsk mandag
Mens «Peter Pan in scarlet» går ut i alle britiske bokhandlere i dag, må norske lesere vente til mandag for å høre den videre historien om Peter Pan, Wendy og de andre i Aldriland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Boken er skrevet av Geraldine McCaughrean. Hun vant konkurransen blant flere forfattere for å fortsette James Matthew Barries historie om den flyvende gutten som aldri blir voksen. Barrie overdro rettighetene til romanen barnesykehuset i Great Ormond Street i London. Siden har sykehuset levd svært godt på royalties, men i år gikk rettighetsavtalen ut.

Dermed bestilte sykehuset et nytt eventyr.

Geraldrine McCaughrean fikk oppdraget med å fortsette den ikoniske historien fordi hun har noe av den samme filosofiske og humoristiske tilnærmingsmåten til livets realiteter i skriftlig form som Barrie hadde. Spesielt er hekselabyrinten med de forvillede heksene (som du finner ut av når du leser historien) spesielt oppfinnsom.

- Nervøs
- Jeg var ikke så nevøs da jeg fikk oppdraget fordi jeg skjønte ikke helt hvor stort fenomenet Peter Pan er, sier McCaughrean til BBC. Forfatteren har tidligere vunnet Whitbread-prisen tre ganger for å ha tolket myter som Noas ark, Moby Dick og Fortellingene fra Canterbury.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag