RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: Scanpix/AFP)

Her er det farligst å fly

Sist oppdatert:
Ikke alle steder er like trygt å fly. Les mer om verstingstedene her.

Den internasjonale organisasjon for flyselskaper (IATA) kan bekrefte at 2006 var det tryggeste året for flyreisende noensinne. Tallene fra i fjor registrerer kun én ulykke per 1,5 millioner flyavganger over hele verden.

Likevel finnes det fortsatt grunn til bekymring når en skal reise med lokale flyselskaper i Russland, Afrika og Latin-Amerika.

Men når det gjelder landene i den tidligere Sovjetunionen, så trapper statistikken opp til 8,6 flyulykker per million avganger. Det er dobbelt så farlig å fly med lokale flyselskaper i de tidligere sovjetrepublikker enn det er i Afrika, hvor det skjer 4,3 flykrasj per million avganger.

I Russland skjer det 13 flyulykker for hver flykrasj som inntreffer i for eksempel Europa.

Latin-Amerika registrerer 1,8 ulykker for hver million avganger.

- Resultatene fra 2006 er imponerende. Fly er fortsatt den tryggeste måten å reise på. Likevel må vi få den nåværende statistikken enda lenger ned, for målet må alltid være å ha null ulykker, sier IATA-diretøren General Giovanni Bisignani.

De mest vanlige årsakene til flyulykker er dårlig vær, dårlig kommunikasjon og feil hos flymannskapet, mener IATA, som samler informasjon om 250 flyselskaper over hele verden, eller 90 prosent av den internasjonale flytrafikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere