RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er det party på museet

Sist oppdatert:
Sene kvelder med alkohol og DJ har gjort noe med museene i New York.

(SIDE2): Museum kan være ganske kult, i alle fall på kveldstid og i alle fall i New York. I løpet av de siste årene har alle de største museene og galleriene i byen kastet seg over noen utradisjonelle måter å få nye gjester.

Unge mennesker har spesielt satt pris på kulturelt input med musikk, underholdning, lavere priser og servering av alkohol på kjøpet.

De fleste av disse kveldene blir arrangert på fredagene, så turister på helgetur til storbyen kan kaste seg med på festen og ha god samvittighet på flyet hjem.

Allikevel er de fleste av festdeltakerne fra byen, så her er det flere mennesker med høye hæler enn backpackere med en guidebok under armen, skriver The New York Times.

I tillegg til at åpningstiden er noe forandret, tilbyr museene og galleriene gjerne mer enn fri inngang. Unntaket er «Art After Dark» hos Guggenheim den første fredag i måneden. Dette er kanskje den mest populære sammenkomsten, og selv med en inngangsbillett på 25 dollar blir det fort fullt.

Hos Museum of Modern Art skjer det ikke så mye ekstra, men Target Free Friday Nights betyr at det er gratis. Det samme gjelder hos The Metropolitan Museum of Art, hvor følelsen av å være alene er litt større enn vanlig.

Litt mer fest og mye lyd er det hos Whitney Museum of American Art på Madison Avenue. Her kan du betale hva du vil og få med deg både kunst og en konsert i galleriets underetasje.

På den første lørdagen i måneden er det Brooklyn Museum som har fest.

Samtidig tar New Museum of Contemporary Art, ifølge avisen, prisen både for hyppighet og kreativitet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les mer om ferie og reiser her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere