Gå til sidens hovedinnhold

Her er drapsmannens kode

Flere og flere mener «Ismail Ax» er basert på religiøse historier.

Det er to religiøse historier som går igjen i spørsmålene rundt «Ismail Ax». Ismail var en av sønnene til profeten Abraham, og det engelske ordet «ax» betyr øks.

Knuste gudebilder
Den ene dreier seg om profeten Abraham. Faren til Abraham lagde gudebilder, av guder Abraham ikke trodde på. Selv mente Abraham at hele verden, med mennesker, dyr, himmel og jord, stjerner og planeter - var skapt av Gud, uten noen ved sin side. Han ble irritert da faren sa at han også måtte tro på de forskjellige gudene, slik alle andre gjorde. Derfor så Abraham sitt snitt, og besøkte templet med gudebildene da alle andre var på fest.

I et norsk utdrag fra Koranen lyder det slik:

«Abraham gikk til templet. Han så på de livløse bildene. Han hadde tatt med en øks, og med den feide han alle ned, så bildene ble knust! Bare ett lot han stå igjen, av den største guden.»

Deretter skal Abraham ha hengt øksen rundt halsen, og flyktet.

Ville ofre Ismail
Det er en annen historie som også diskuteres flittig. Abraham hadde nemlig en sønn ved navn Ismail, som han i en drøm får beskjed om å ofre med øks.

Abraham tolket drømmen bokstavelig, og reiste til Mekka for å oppfylle Guds påbud. Da han hadde lagt sønnen med ansiktet ned, ropte Gud til ham: «Abraham, du har oppfylt drømmen! Slik lønner vi dem som handler vel.»

Koreansk gjengmedlem?
Andre debattanter foreslår at Cho var medlem av en japansk gjeng med røtter i Korea, ved navn «Yamaguchi-Gumi Yakuza». Det sies i forumene at et av gjengens æresmedlemmer en gang ble skutt, og funnet med «Ismail Ax» skrevet på armen.
Les om gjengen på Wikipedia

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus