*Nettavisen* Nyheter.

Her er elefantenes supertriks

Foto: (Reuters)

Disse elefantene kan langt mer enn å bære tunge tømmerstokker. Se video.

19.11.07 21:57

Over 300 lekne elefanter var nylig samlet til den årlige elefantfestivalen i Thailand. Helt siden 1960 har store folkemengder samlet seg for å se de firbente dyrene vise frem alle kunstene sine.

Elefantfotball
Denne festivalen blir stadig mer populær, og er ifølge Reuters nå ett av landets største turistattraksjoner. Her gjør de alt i fra å snurre ringer til å kaste piler på blink. Den aller største begivenheten er allikevel fotballkampen. Eierne av elefanten sitter oppå og dirigerer hvor de store dyrene skal løpe og sparte ballen.

Med 11 gedigne spillere på hvert lag, og én liten dommer som løper rundt, er det ikke en enkel oppgave å sørge for at alt går riktig for seg. Merkelig nok er ikke disse elefantene like opptatt av fair play som det vi mennesker er, så det blir endel juksing og skitne triks, melder Reuters.

- Jeg har hatt en elefant i familien min så lenge jeg har levd, sier eieren Sutee Kaewsri (37), som selv er fjerde generasjons elefanthandler.

Fotball fremfor tømmer
I Thailand har det i lang tid vært tradisjon for handel og bruk av elefanter til blant annet skogsarbeid. Men siden det ble forbudt å drive tømmerhogst 1989, mistet mange av skogsarbeiderne jobben. Dermed var det mange av dem som fant livsnæring i turistbransjen, og har endt opp med å underholde publikum med sine elefanttriks.

- Fantastisk! De er rett og slett fantastiske! De små er spesielt søte. Det er helt spektakulært, sier den australske turisten Christin Barnett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.