RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Fabians fangehull

I denne leiligheten i Gøteborg ble styrtrike Fabian Bengtsson holdt fanget i 17 døgn. Nå er tre menn tiltalt for kidnappingen.

Klokken 11 torsdag formiddag leverte den svenske statsadvokaten, Peter Larsson, tiltalen mot de tre mennene som skal ha kidnappet Siba-direktøren Fabian Bengtsson tidligere i år.

Den 43 år gamle mannen som er utpekt som hovedmannen, og en 25-åring og 27-åring, er tiltalt for kidnapping og forsøk til grov utpressing.

Innelåst i boks
Det var tidlig om morgenen 17. januar i år at mennene skal ha kidnappet direktøren utenfor sitt hjem i Haga i Gøteborg. I 17 døgn skal de ha holdt ham innelåst i en 120x120x200 centimeter stor boks. Hele tiden pågikk intense forhandlinger mellom familien og kidnapperne. Politiet klarte å identifisere kidnappernes mobiltelefoner, og avlyttet telefontrafikken.

3. februar ble Bengtsson funnet apatisk på en parkbenk i Slottsskogen i Gøteborg. Der skal kidnapperne ha dumpet ham. Noen uker etter at Bengtsson kom til rette, ble 43-åringen pågrepet i Gårda i Gøteborg. Der fant politiet også boksen som de mener Siba-direktøren ble holdt fanget i.

Plantet DNA-spor
Fabian Bengtsson så aldri ansiktene til sine kidnappere, men han hadde likevel klart å memorere detaljer fra fangenskapet: Han talte trappetrinn opp til leiligheten, noterte alle lyder og lyttet til mennenes stemmer. Dessuten sørget han for å etterlate seg DNA-spor, ved å nappe ut hårstrå som han plantet rundt omkring i leiligheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere