*Nettavisen* Nyheter.

Her er Fabians fangehull

I denne leiligheten i Gøteborg ble styrtrike Fabian Bengtsson holdt fanget i 17 døgn. Nå er tre menn tiltalt for kidnappingen.

Klokken 11 torsdag formiddag leverte den svenske statsadvokaten, Peter Larsson, tiltalen mot de tre mennene som skal ha kidnappet Siba-direktøren Fabian Bengtsson tidligere i år.

Den 43 år gamle mannen som er utpekt som hovedmannen, og en 25-åring og 27-åring, er tiltalt for kidnapping og forsøk til grov utpressing.

Innelåst i boks
Det var tidlig om morgenen 17. januar i år at mennene skal ha kidnappet direktøren utenfor sitt hjem i Haga i Gøteborg. I 17 døgn skal de ha holdt ham innelåst i en 120x120x200 centimeter stor boks. Hele tiden pågikk intense forhandlinger mellom familien og kidnapperne. Politiet klarte å identifisere kidnappernes mobiltelefoner, og avlyttet telefontrafikken.

3. februar ble Bengtsson funnet apatisk på en parkbenk i Slottsskogen i Gøteborg. Der skal kidnapperne ha dumpet ham. Noen uker etter at Bengtsson kom til rette, ble 43-åringen pågrepet i Gårda i Gøteborg. Der fant politiet også boksen som de mener Siba-direktøren ble holdt fanget i.

Klikk på bildet for å forstørre.

Plantet DNA-spor
Fabian Bengtsson så aldri ansiktene til sine kidnappere, men han hadde likevel klart å memorere detaljer fra fangenskapet: Han talte trappetrinn opp til leiligheten, noterte alle lyder og lyttet til mennenes stemmer. Dessuten sørget han for å etterlate seg DNA-spor, ved å nappe ut hårstrå som han plantet rundt omkring i leiligheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag