RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Fritzl-familien

Sist oppdatert:
Hva visste kona? Skjuler Josef Fritzl enda flere grusomme hemmeligheter om sine barn og barnebarn?

Østerriksk politi skal snart avhøre kona til incestmonsteret Josef Fritzl (73). Rosemarie (67) hevder hun ikke visste at ektemannen brukte kjelleren som et fangehull i et kvart århundre.

Dra musepekeren over bildet øverst i saken for mer informasjon om familien Fritzl.

Fritzl dopet ned datteren Elisabeth da hun var 18 år gammel og holdt henne fanget i kjelleren de neste 24 årene.

Men 73-åringen fortalte kona og politiet at Elisabeth hadde rømt hjemmefra og blitt medlem av en sekt. I tillegg dukket det opp spedbarn på trappen til Fritzl-familien med jevne mellomrom – tre barn som datteren angivelig ikke klarte å ta vare på.

Har ikke status som mistenkt
Politiet har gjentatte ganger presisert at kona ikke har status som mistenkt. Men mange mener det er tvilsomt at Rosemarie aldri fikk noen mistanke gjennom årenes løp. Og nå skal politiet se om konas versjon holder vann.

- De ønsker å vite om Rosemarie virkelig trodde at Elisabeth rømte og bodde hos sekten i alle disse årene, og om hun aldri fattet mistanke til denne forklaringen, sier Sky News' korrespondent Greg Milam.

- Og de ønsker å vite om Fritzl hadde en medhjelper mens han var på ferie. Og hvis han hadde en medhjelper, var dette i så fall Rosemarie? sier Milam.

Rettsmedisinske eksperter saumfarer nå fangekjelleren på leting etter DNA-bevis for å kartlegge hvem som har vært i det skjulte fanghullet.

Les også: - Klarer ikke redde Kerstin Fritzl (19)

Fritzl gjorde datteren Elisabeth gravid med syv barn. Et av barna døde like etter fødselen, og Fritzl har tilstått at han kvittet seg med barneliket ved å kaste det i en forbrenningsovn i hagen.

Tre av barna flyttet opp til ekteparet Fritzl allerede som spedbarn, mens de tre andre barna har tilbrakt hele livet i fangekjelleren.

Dette har satt sitt preg på de unge sinnene som aldri hadde sett dagslys inntil for noen få dager siden. Det eldste barnet som ble holdt fanget, Kerstin (19), er svært syk og ligger i kunstig koma. Mens kona Rosemarie, datteren Elisabeth og de fem andre barna oppholder seg nå på en egen avdeling på Mauer-klinikken i Amstetten hvor de kan være i fred.

Elsker sykehusmaten
De to barna som bodde i kjelleren skal være redde for fargen blå, og de har uttrykket frykt for å bli innesperret i sykehusheisen. I tillegg blir de svært forvirret over alle de forskjellige ringelydene på mobiltelefoner, skriver Daily Mail.

- Hvert barn vil trenge individuell terapi, men vi må være forsiktige med ikke å overdrive det, sier direktør ved Mauer-klinikken, Dr. Bernhard Kepplinger.

- Barna tok med seg noen eiendeler fra kjelleren, som for eksempel noen leker. På klinikken kan barna skrike og leke, og bli bedre kjent med søsknene som ikke bodde i kjelleren. Rent fysisk så er barna i god form. Og de elsker sykehusmaten, sier Kepplinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere